Menu

ATELIER DE PICTURĂ PENTRU ADULȚI

ATELIER DE PICTURĂ PENTRU ADULȚI

ATELIER DE PICTURĂ PENTRU ADULȚI

Te invităm la un nou atelier de pictură în care să-ți manifești creativitatea prin artă, pictând propriul tablou. De ce să-ți oferi darul picturii? Pentru a-ți manifesta talentul conștientizat sau latent, pentru a-ti exprima emoțiile și gândurile într-un mod artistic, pentru a te redescoperi oglindindu-te în lumea creată de tine într-un tablou, pentru a te relaxa profund prins in fluxul exprimării prin culoare și formă, pentru a fi în conexiune cu ține însuți, pentru a învăța un nou mod de manifestare artistică, pentru a cunoaște din interior lumea artei practicând-o, pentru că „arta scutură din suflet praful adunat în viaţa de zi cu zi” (Pablo Picasso) Vei picta sub îndrumarea unui profesor experimentat, exprimându-te în acord cu ține însuți și asfel creația ta va fi unică și interesantă.  

CE VOM FACE:

Vei crea propriul tău tablou, care-ți va aparține.Vei fi îndrumat pas cu pas, prin suport individualizat, pentru a te familiariza cu tehnicile şi materialele de pictură pe pânză, pentru a-ți însuși noțiunile și abilitățile necesare evoluției artistice, conform propriului nivel de cunoștințe și pricepere.

Vei dobândi noţiunile necesare obţinerii unei compoziţii armonioase : încadrarea în pagină, etapele lucrului, schiţa – desen- culoare. Noțiunile teoretice vor fi însușite prin integrarea lor în practica picturii.

Vei experimenta amestecul culorilor pornind de la culorile de baza și transformându-le în culori secundare și terțiare, pentru a crea tablouri potrivite propriei personalități și stil de exprimare creativă.

Prin fiecare atelier de pictură pe care îl propunem vei experimenta teme și tehnici noi. 

Materialele folosite sunt: pânză pe șasiu; culori acrilice; pensule.

VÂRSTA: 18ani+

NUMĂR PARTICIPANȚI: grupa va fi formată din maxim 10 persoane

CÂND: joi, 20 decembrie, orele 19:00 – 21:00

DURATA ATELIERULUI: 2 ore

COSTUL ATELIERULUI: 60 RON reprezentând contravaloarea atelierului de 2 ore.

Toate materialele necesare sunt incluse în preț. 

PROFESOR: DANA SIMIONESCU – profesor la Liceul de Arte Plastice Timișoara și doctorand la Facultatea de Arte și Design Timișoara, având o solidă formare profesională și o valoroasă experiență artistică.

Pe parcursul carierei sale, Dana Simionescu a avut diferite expoziții personale și de grup, a coordonat şi participat la diferite proiecte de artă şi design, a susținut ateliere de artă plastică, a scris articole de artă pentru revista Art Out, a fost designer vestimentar în cadrul Companiei Rocks Clothing, Companiei Ana Cioclov Atelier, Compania Breslo, a fost angajată a Companiei Koton și Zara. A participat la diferite concursuri de specialitate unde a obținut o serie de premii și distincții.

Pe Dana Simionescu o puteți descoperi aici: https://www.breslo.ro/danaboutique

UNDE: la Compania D’arte, str.Pestalozzi nr.22 ( în incinta fostei Fabrici de baterii)
www.companiadearte.com

ÎNSCRIEREA: Înscrierea se poate face prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau telefonic la nr.de tel. 0723297456. Pentru înscriere avem nevoie de următoarele informații: numele și prenumele dvs., vârsta și date de contact (telefon și email).
Vă asteptăm cu drag!

P.S. Începând cu luna ianuarie 2019 vă așteptăm la Clubul de artă plastică pentru adulți susținut de Dana Simionescu la Compania D’arte.

În cadrul clubului pentru adulți, vom studia mari curente artistice și vom crea propriile picturi în stilul specific fiecărui curent artistic:  Pointilismul, Cubismul, Expresionismul, Suprarealism, Realism. etc. Vom descoperi opera marilor pictori: Georges Seurat, Pablo Picasso, Van Gogh, Paul Gaugain, Jackson Pollock, Salvador Dali , etc. Vom studia tipuri de compoziție: închisă, deschisă, decorativă, picturală etc. Vom descoperi valoarea contrastelor cromatice (cald-rece, deschis-închis, clar-obscur, cantitate, calitate, simultan, complementar)etc.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.