Menu

ATELIER DE PICTURĂ PENTRU COPII

ATELIER DE PICTURĂ PENTRU COPII

Atelierul de pictură pentru copii este un atelier în care fiecare copil va crea un tablou pentru sine sau pentru a-l dărui unui om drag din viața lui.

Ne vom familiariza cu tehnicile şi materialele de pictură pe pânză, vom dobândi noţiunile necesare obţinerii unei compoziţii armonioase (încadrarea în pagină, etapele lucrului, schiţa – desen- culoare) şi vom experimenta amestecul culorilor pentru o lucrare plină de expresie plastică şi veselie creatoare.

Atelierele de pictură sunt importante pentru dezvoltarea personalității copilului deoarece dezvoltă imaginația, creativitatea,  abilitățile motorii, abilitățile vizual - spațiale și artistice specifice artelor vizuale. Pictura poate ajuta copilul să descopere și să exprime noi valențe ale propriei personalități. Prin arta plastică se poate consolida încrederea în sine, răbdarea, se dezvoltă simțul observării mediului și al autoobservarii, se explorează și experimentează idei creative, implică exprimarea artistică a emoțiilor, a tensiunilor interioare, ajută pentru dobândirea relaxării.

Materialele pe care le vom folosi în acest atelier: pânză, culori acrilice, pensule

VÂRSTA: 8 – 12 ani

NUMĂR COPII: grupa va fi formată din maxim 10 copii

CÂND: sâmbătă, 15 decembrie, orele 10:00 – 12:00

DURATA ATELIERULUI: 2 ore

COSTUL ATELIERULUI: 50 RON reprezentând contravaloarea atelierului de 2 ore.

Toate materialele necesare sunt incluse în preț.

PROFESOR: DANA SIMIONESCU – profesor la Liceul de Arte Plastice Timișoara și doctorand la Facultatea de Arte și Design Timișoara, având o solidă formare profesională și o valoroasă experiență artistică.

Pe parcursul carierei sale, Dana Simionescu a avut diferite expoziții personale și de grup, a coordonat şi participat la diferite proiecte de artă şi design, a susținut ateliere de artă plastică, a scris articole de artă pentru revista Art Out, a fost designer vestimentar în cadrul Companiei Rocks Clothing, Companiei Ana Cioclov Atelier, Compania Breslo, a fost angajată a Companiei Koton și Zara. A participat la diferite concursuri de specialitate unde a obținut o serie de premii și distincții.

Pe Dana Simionescu o puteți descoperi aici: https://www.breslo.ro/danaboutique

UNDE: la Compania D’arte, str.Pestalozzi nr.22 ( în incinta fostei Fabrici de baterii)
www.companiadearte.com

ÎNSCRIEREA: Înscrierea se poate face prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau telefonic la nr.de tel. 0723297456. Pentru înscriere avem nevoie de următoarele înformații: numele și prenumele dvs., prenumele și vârsta copilului și date de contact (telefon și email).
Vă asteptăm cu drag!

Începând cu luna ianuarie 2019 vă așteptăm la Clubul de artă plastică pentru copii susținut de Dana Simionescu la Compania D’arte.

În cadrul clubului de artă plastică, copiii vor experimenta în desen, acuarelă, acrilic, tuș prin diferite tehnici: tehnica paiului, ștampilei, clonării, dripping, dactilopictura. Bazându-ne cel mai adesea pe studiul realității înconjurătoare (natură statică, model, autoportret) și pe universul interior (compoziții imaginative adaptate evenimentelor festive și nu numai). Nu în ultimul rând îi vom încânta pe copii cu povești despre pictori, tablouri, prezentări creative ale stilurilor și curentelor, trezindu-le astfel curiozitatea referitor la istoria artei.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.