Menu

Viziunea

Compania D’arte sustine respectarea dreptului fundamental al fiecarui om - artist, om de cultura sau cetatean roman – dreptul la cultura, dreptul de a-si afirma liber propriile valori culturale in societatea romaneasca.

Misiunea

Compania D’arte este o organizatie non profit care isi propune sa contribuie la afirmarea pe scena romaneasca si europeana a artei si culturii romane dorind sa schimbe atitudini si mentalitati defectuoase instalate in societatea romaneasca, actionand impreuna cu artisti, oameni de cultura si sustinatori ai adevaratelor valori culturale. Prin programele noastre promovam arta si cultura romaneasca in context european, vizam educarea prin intermediul artei a copiilor si tinerilor – viitorii promotori culturali, sustinem incluziunea sociala si dezvoltarea personala a categoriilor sociale defavorizate prin actiuni culturale specifice.

Valori

1.     Lumea este o scena culturala, o simbioza a culturilor specifice , la crearea careia contribuie fiecare om conform educatiei si mostenirii culturale proprii. Este esentiala constientizarea faptului ca individul defineste societatea prin propriile valori si in egala masura este definit de caracteristicile societatii.

2.     Fiecare om are dreptul sa aleaga si promoveze valorile culturale care il reprezinta, dar alegerea trebuie sa fie facuta prin cunoastearea intregii scare valorice a culturii care defineste societatea in care vietuieste. Este importanta facilitarea accesului oamenilor la intreaga paleta valorica a culturii.

3.     Constientizarea apartenentei la cultura specifica locala confera oamenilor siguranta identitatii spirituale romanesti integrandu-se astfel in cultura europeana pastrandu-si unicitatea valorica.

4.     Artistii si oamenii de cultura reprezinta o parte importanta afundamentului evolutiei unei societati. Este necesar sa facilitam artistilor si oamenilor de cultura manifestarea libera a creativitatii intr-o societate contemporana dinamica, sa initiem proiecte de interconexiune a diferitelor arte pentru a favoriza cunoasterea si colaborarea artistilor din diferite domenii

5.     Intr-o societate apartinand Uniunii Europene este important pentru definirea valorilor comune europene sa realizam schimburi interculturale avand drept scop cunoasterea reciproca a valorilor culturale specifice fiecarei tari.

6.     Considerand ca arta si cultura formeaza personalitatea umana, structurandu-i scara valorilor este vital accesul copiilor si tinerilor din toate categoriile sociale la mijloacele de educare si formare prin arta.

7.     Toti oamenii sunt egali in drepturi, asadar trebuie asigurat accesul la arta si cultura de inalta calitate oamenilor din categoriile sociale defavorizate. Arta prin caracteristicile sale poate fi liant social favorizand integrarea sociala prin intermediul acesteia.

8.     Arta fiind un instrument de constructie si dezvoltare a personalitatii este necesara implicarea in promovarea si aplicarea art-terapiei pentru persoanele cu dizabilitati pe o scara cat mai larga in Romania.