Menu

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru Compania D'arte

Evenimente D'arte
 Inregistrare oprita
 
0
Data: 14 Martie 2018 02:00 - 25 Mai 2018 02:00

Oras: Timișoara

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru Compania D'arte

Compania D’arte este o organizatie nonguvernamentala, infiintata in anul 2006 in Timisoara, care promoveaza arta, cultura, educatia nonformala, dezvoltarea personala prin arta si integrarea sociala prin intermediul artei a oamenilor apartinand categoriilor sociale defavorizate.

Incepand cu anul 2017, am infiintat un nou centru de arta in Timisoara, dedicat teatrului, muzicii, artelor plastice si literaturii, in cartierul Fabric, in incinta fostei Fabrici de baterii de pe str.Pestaloozi nr.22. In interiorul spatiului cultural alternativ, intentionam sa dezvoltam doua proiecte importante pentru scena artistica timisoareana: Teatrul ZAR – teatru laborator de experiment teatral si teatru educational si ArtHUB Fabric – spatiu de coworking pentru artistii timisoreni.

Viziunea Companiei D’arte, este respectarea dreptului fundamental al fiecarui om - artist, om de cultura sau cetatean roman – dreptul la cultura, dreptul de a-si afirma liber propriile valori culturale in societatea romaneasca.

Valorile Companiei D’arte, care ne-au ghidat in toti anii de promovare a artei si culturii:

 • Lumea este o scena culturala, o simbioza a culturilor specifice , la crearea careia contribuie fiecare om conform educatiei si mostenirii culturale proprii. Este esentiala constientizarea faptului ca individul defineste societatea prin propriile valori si in egala masura este definit de caracteristicile societatii.
 • Fiecare om are dreptul sa aleaga si promoveze valorile culturale care il reprezinta, dar alegerea trebuie sa fie facuta prin cunoastearea intregii scale valorice a culturii care defineste societatea in care vietuieste. Este importanta facilitarea accesului oamenilor la intreaga paleta valorica a culturii.
 • Constientizarea apartenentei la cultura specifica locala confera oamenilor siguranta identitatii spirituale romanesti integrandu-se astfel in cultura europeana pastrandu-si unicitatea valorica.
 • Artistii si oamenii de cultura reprezinta o parte importanta afundamentului evolutiei unei societati. Este necesar sa facilitam artistilor si oamenilor de cultura manifestarea libera a creativitatii intr-o societate contemporana dinamica, sa initiem proiecte de interconexiune a diferitelor arte pentru a favoriza cunoasterea si colaborarea artistilor din diferite domenii
 • Intr-o societate apartinand Uniunii Europene este important pentru definirea valorilor comune europene sa realizam schimburi interculturale avand drept scop cunoasterea reciproca a valorilor culturale specifice fiecarei tari.
 • Considerand ca arta si cultura formeaza personalitatea umana, structurandu-i scara valorilor este vital accesul copiilor si tinerilor din toate categoriile sociale la mijloacele de educare si formare prin arta.
 • Toti oamenii sunt egali in drepturi, asadar trebuie asigurat accesul la arta si cultura de inalta calitate oamenilor din categoriile sociale defavorizate. Arta prin caracteristicile sale poate fi liant social favorizand integrarea sociala prin intermediul acesteia.
 • Arta fiind un instrument de constructie si dezvoltare a personalitatii este necesara implicarea in promovarea si aplicarea art-terapiei pentru persoanele cu dizabilitati pe o scara cat mai larga in Romania.

Va multumim pentru sustinere,

Asociatia Compania D’arte

Website: www.companiadearte.com

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel.0723297456

 

FORMULARUL 230 SE POATE DESCARCA ACCESAND LINK-ul DE DESCARCARE A ATASAMENTULUI DE LA FINALUL ACESTEI PAGINI.   Se completeaza, semneaza si se poate trimite prin email-ul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau il poti trimite prin posta la organul fiscal din orasul tau sau il poti depune personal sau il poti depune prin mijloace electronice. 

Coordonate fiscale Asociatia "Compania D'Arte"

Cont curent: BCR / Sucursala Piata 700 Timisoara

IBAN: RO06RNCB0255061081100001

CIF:18917864

Modul de completare și depunere a FORMULARULUI 230 - CERERE PRIVIND DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL PE VENITURILE DIN SALARII ȘI DIN PENSII

 1. Formularul se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora, potrivit dispoziţiilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect datele prevăzute de formular.
 2. Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.
 3. Formularul poate fi depus şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

Formularul se completează în două exemplare:

- originalul se depune la:

 1. a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
 2. b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România.

- copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.

Termen de depunere: anual, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

 

 

Telefon
0723297456
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Adresa
Strada Johann Heinrich Pestalozzi 22, Timișoara 307200

 

Harta


 

Toate datele


 • De la 14 Martie 2018 02:00 la 25 Mai 2018 02:00