Menu

Daruind vei dobandi

Daruind vei dobandi

Daruind vei dobandi - proiect adresat copiilor cu probleme speciale, realizat in colaborare cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Constantin Pufan" Timisoara si Liceul Teoretic "Iris" Timisoara

afis-daruind.jpg
Locul desfăşurării proiectului:
Liceul Teoretic “Iris” Timisoara (fosta Scoala Speciala de Ambliopi) // Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Constantin Pufan” Timisoara clasele V-VIII //Spatiul public central - Timisoara ( Curtea de Onoare Iulius Mall Timisoara) -1iunie 2008

P5220157.JPG

 

Durata proiectului:   01.04.2008 - 30.06.2008

Grupuri tinta: Copiii ambliopi si cu deficiente de auz din clasele V-VIII de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Constantin Pufan” si Liceul Teoretic “Iris” Timisoara

DSC00045.JPG

Beneficiari: - directi   – publicul timisorean

                     - indirecti – profesorii si ceilalti elevi ai scolilor speciale implicate in proiect

                                     - elevi si profesori de la alte scoli din Timisoara

P5260088.JPG

Descrierea proiectului: Proiectul a fost realizat de catre Asociatia Culturala “Compania D’Arte”, prin finantarea Primariei Municipiului Timisoara si a Consiliului Local Timisoara, derulat in perioada 19.05.2008 – 1.01.2008, in cadrul scolilor speciale Liceul Teoretic Iris Timisoara (scoala pentru ambliopi) si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Constantin Pufan, cuprinzand o serie de 8 zile de 8 ateliere artistice (muzica, arte plastice, dans, teatru, circ) ,cu un grup de 80 de copii(40 de copii cu deficiente de auz si 40 de copii ambliopi), in perioada 19.05.2008 – 31.05.2008,finalizat cu 1 spectacol de 1 iunie pe scena Iulius Mall Timisoara- spatiu public, in cadrul caruia copiii ambliopi si hipoacuzici si-au prezentat impreuna realizarile artistice din cadrul atelierelor intensive desfasurate in aceasta perioada.

P5200005.JPG

Artisti coordonatori: Arta Spectacolului : Stefan Andrei Darida // Eniko Benczo

                               Arta Plastica : Horia Bojin // Raluca Iov

                               Arta Dansului : Roland Kovacs // Alexandru Pintea

                               Arta Circului : Asociatia AVIS

                                                     - artist coordonator Marie Bouetard

                                                      si Trupa "Victor et Compagne"

                               Arta Sunetului : Madalin Luca

P5210075.JPG

Scopul proiectului: Integrarea copiilor cu deficiente de auz si a copiilor ambliopi in societate prin intermediul artei.

Obiectivele proiectului:

1. Dezvoltarea si promovarea creativitatii copiilor ambliopi si a acelor cu deficiente de auz, cu varsta cuprinsa intre 10 -15 ani, prin organizarea a 7 zile de workshop-uri artistice,cu un grup de 60 de copii(30 de copii cu deficiente de auz si 30 de copii ambliopi), in perioada 19.05.2008 – 31.05.2008.

2. Sustinerea incluziunii sociale a copiilor ambliopi si cu deficiente de auz, cu varsta cuprinsa intre 10 – 15 ani, prin organizarea unui spectacol de prezentare a activitatilor artistice desfasurate pe parcursul saptamanii de workshop-uri artistice cu cei 60 de copii(30 +30), in data de 1 iunie 2008, in spatiul public timisorean.

3. Cresterea gradului de informare si sensibilizare asupra problemelor copiilor cu deficiente de auz si vedere, in randul copiilor de aceeasi varsta de la alte scoli,prin implicarea acestora (pregatirea si daruirea unor cadouri personalizate de catre 100 de copii) in finalul spectacolului de 1 iunie, realizat in spatiul public central.

4. Constientizarea copiilor asupra unor noi cai de dezvoltare umana si integrare sociala, prin intermediul activitatilor artistice, prin daruirea copiilor a 65 de dvd-uri –martor al activitatilor desfasurate.

P5220147.JPG

Descrierea activităţilor:        

1. Proiectul “Daruind vei dobandi” propune 7 zile de workshop-uri sustinute de catre 15 artisti (respectiv 2 artisti plastici, 2 actori, 8 artisti de circ, 2 dansatori si un muzician),pentru elevi din clasele V-VIII, de la Liceul Teoretic “Iris”(fosta Scoala Speciala de Ambliopi) si de la Scoala “Constantin Pufan”, in perioada 19.05.2008-31.05.2008.        

2. Finalul proiectului va fi in ziua de 1 iunie, cand copiii implicati in proiect vor prezenta rezultatul actiunilor lor din aceasta saptamana, atat in fata unui public format din copii si profesori din alte scoli din oras, cat si a unui public timisorean divers. Aceasta prezentare va avea loc in spatiul public central din Timisoara (Curtea de Onoare Iulius Mall) pentru a permite accesul unui public cat mai larg si mai divers.

3. Contactarea profesorilor din alte scoli; Informarea copiilor din alte scoli;Declansarea campaniei printre elevi din clasele V –VIII de la alte scoli, de confectionare a unor cadouri personalizate, cu scopul de a fi daruite micilor “artisti” la finalul spectacolului pe care il vor sustine in 1 iunie. Dorim ca fiecare participant la acest proiect sa daruiasca celuilalt ceva, respectiv “micii artisti” un spectacol publicului, iar “micul public” cadouri simbolice copiilor- artisti.

4. La finalul proiectului li se vor darui din partea organizatorilor copiiilor implicati in proiect cate un dvd copiilor cu deficiente de auz si de vedere, care sa contina fragmente din workshop-uri si spectacol, pentru a le reaminti in viitor aceasta experienta. 

P5230049.JPG

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.