Daliei 11 Timișoara +4 0723297456 companiadarte@gmail.com

Cursuri de actorie pentru copii

curs actorie copii

Cursurile de actorie pentru copii , organizate de Compania D’arte și susținute de  Mariana Luca, sunt cursuri prin care se urmărește în mod special dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei. Cursul se adresează tuturor copiilor, orice copil doreste sa vina la cursul de actorie, este binevenit si se lucreaza cu el conform personalitatii lui.  În cadrul acestui curs, copiii sunt îndrumați să se manifeste ei înșiși conform personalității proprii. Prin jocurile teatrale specifice actoriei, copiii sunt încurajați să se exprime liber pentru eliberarea de blocaje, de inhibiții, pentru dezvoltarea competențelor latente sau recunoscute.

        Cursul de actorie este conceput cu scopul esențial, ca fiecare copil care participă la curs să-și dezvolte diferite aptitudini sau să se elibereze de frânele care îi disturbă manifestarea conform potențialului propriu. Jocurile teatrale precum și celelalte mijloace specifice actoriei, inclusiv participarea la spectacolul final, oferă un cadru securizat și stimulativ, astfel încât copilul să se simtă liber să se manifeste creativ. Va descoperi un loc în care este încurajat să se comunice pe șine și este ascultat, iar opinia lui și acțiunile pe care le face sunt urmărite de ceilalți și au efect asupra lor. Așadar copilul se va simți valorizat, va dobândi încredere că cine este el contează pentru ceilalți, își va afirmă competențele proprii cu îndrăzneală. Prin mijloacele de lucru aplicate, nu se produce un transplant de personalitate, copilul nu devine altcineva, ci își poate descoperi și afirma abilități latente. 

       Dorești să-i oferi copilului tău posibilitatea unei dezvoltări armonioase a personalității? Încearcă să-l îndrumi și către un curs de actorie. Poate avea efecte pozitive neașteptate asupra evoluției lui.

 CURSURILE DE ACTORIE CUPRIND

 • EXERCITII DE IMPROVIZATIE TEATRALA  – jocuri teatrale : dezvolta atentia si concentrarea; memoria; cunoasterea diferitelor mijloace de comunicare – a constientiza care este locul si rolul tau printre ceilalti nepierzandu-ti propria personalitate, ci comunicand-o; imaginatia; creativitatea; redescoperirea sinelui; reinvatarea modurilor de perceptie, de receptare a mediului si transmitere a propriei pareri personalizata – a privi nu doar a vedea; a asculta nu doar a auzi; a simti nu doar a atinge un obiect; a comunica nu doar a vorbi.
 • EXERCITII DE ARTA SI TEHNICA VORBIRII: Pentru a obtine rezultate in corectarea defectelor de vorbire este necesara o exersare individuala, constanta, zilnica, de lunga durata. Ceea ce putem oferi ca rezultat in cadrul acestui curs este imbunatatirea modului de vorbire a fiecarui participant  – imbunatatirea dictiei, a emisiei vocale etc.
 • EXERCITII DE EXPRESIE CORPORALA: Antrenament zilnic la inceputul fiecarui atelier in vederea obtinerii liberatatii corporale, eliberarea de blocaje fizice, imbunatatirea posturii coporale si a expresivitatii gestuale.
 • EXERCITII DE MISCARE SCENICA: Construirea libertatii de exprimare libera si totala a propriei personalitati chiar si atunci cand esti sub privirea spectatorilor. Cand reusesti sa dobandesti libertatea de a te manifesta dezinhibat si expresiv in fata mai multor perechi de ochi care te privesc, reusesti sa-ti exprimi gandurile si sa ai atitudini si comportamente adecvate propriei personalitati in orice alta situatie de viata.
 • ARTA SPECTACOLULUI DE TEATRU: Construirea unui spectacol de teatru are propriul specific, necunoscut publicului larg. Participarea si implicarea in construirea unui spectacol este un proces complex care poate fi un test pentru fiecare participant si in urma caruia fiecare va iesi imbogatit cu noi cunostinte despre sine si despre ceilalti, despre propriile capacitati nebanuite, despre propriile comportamente si aptitudini dezvoltate in situatii limita. Realizarea si prezentarea unui spectacol de teatru poate fi oglinda propriilor limitari, obligandu-te sa-ti privesti limitele in fata si sa le depasesti. Este un foarte bun exercitiu de cunostere si autocunostere, de dezvoltare pozitiva a personalitatii.

LOCUL DESFASURARII: Compania D’arte

PROGRAM CURSURI  

Vom reveni cu informatii in momentul inceperii unor noi cursuri.

GRUPA I : 8 – 12 ani

Cursul se desfasoara structurat astfel:

 • un atelier/ saptamana cu durata 1:30 ore (90 minute)
 • module de 1 LUNA / respectiv 4 ateliere lunar

GRUPA II : 8 – 12 ani

 • Ziua si orele de desfasurare a cursului nu se modifica pana la finalizarea lui.
 • Cursul se incheie cu spectacolul final. Daca exista disponibilitatea copiilor/parintilor, spectacolul se poate juca de mai multe ori, pe scene publice.
 • In timpul vacantelor scolare si a zilelor nationale libere nu se desfasoara orele de actorie pentru copii. 
 • Dupa începerea cursului, daca exista locuri libere, exista si posibilitatea inscrierii unui copil nou intr-o grupa formata,  doar in cazul in care copilul se poate integra in grup si isi poate asuma etapa de lucru in care se afla grupul. 

NUMAR DE COPII :  10 / 12 copii in fiecare grupa

PROFESOR ACTORIE: Mariana Luca – formator acreditat ANC & profesor de actorie & actor. CV- ul poate fi trimis prin email fiecarei persoane care solicita acest lucru

TAXA DE PARTICIPARE 

 • 1 ora = 40 RON
 • atelier saptamanal de 1:30 ore (90 minute) = 60 RON
 • abonament lunar de 4 ateliere = 240 RON

Abonamentul lunar se achita inaintea inceperii fiecarei noi serii de 4 ateliere.

Daca se absenteaza de la un atelier, contravaloarea acestuia nu se returneaza si nu se reporteaza pentru o data ulterioara.

BONUSURI

 • Spectacolul va fi filmat, iar fiecare participant la curs va primi filmarea spectacolului, precum si fotografii realizate in timpul cursului
 • La final se acorda diploma de participare
 • Spectacolul va avea muzica originala, special compusa pentru spectacol si interpretata live de catre muzician
 • Spectacolul beneficiaza de elementele specifice unui spectacol teatral : lumini, decor, etc. 
 • Spectacolul se desfasoara pe o scena din spatiul public timisorean
 • Costurile aferente realizarii spectacolului sunt integrate in costurile cursului, nu se cere o taxa suplimentara pentru acoperirea acestor cheltuieli
 • Spectacolul –  asadar implicit cursantii – va beneficia de promovare prin toate mijloacele specifice
 • In functie de imprejurari este posibila participarea in timpul cursului, cu un spectacol sau cu variate momente artistice individuale sau colective, la diferite evenimente organizate pentru copii si adolescenti in Timisoara 

INSCRIEREA : 

Inscrierea la cursul de actorie se poate face telefonic sau prin email trimitandu-ne informatii : nume, prenume, varsta copilui, scoala frecventata, experienta (daca exista) in practicarea actoriei, date de contact,  sau descarcand FORMULARUL DE INSCRIERE .

Formularul de inscriere se descarca de aici :DOWNLOAD FORMULAR DE INSCRIERE COPII CURSURI D’ARTE

Formularul se completeaza si se trimite nesemnat prin email la companiadarte@gmail.com . Se va semna de catre ambele parti la finalul primului atelier al cursului.

INSCRIEREA se definitiveaza in momentul achitarii primului abonament in valoare de 240 RON in contul Companiei D’arte. Veti primi datele contului dupa inscrierea prealabila.

DATE DE CONTACT:

Compania D’arte

www.companiadearte.com

email: companiadarte@gmail.com 

Tel. 0723297456 //  0720762073

CURSUL DE ACTORIE PENTRU COPII – MATERIALE VIDEO

PUTETI VIZIONA SPECTACOLE REALIZATE IN CADRUL CURSURILOR DE ACTORIE PENTRU COPII PE CANALUL YOUTUBE AL COMPANIEI D’ARTE

PENTRU A ACCESA CANALUL YOUTUBE DATI CLICK PE URMATORUL LINK :

ARTA ACTORULUI 

dezvoltare pozitiva a personalitatii

stimuleaza gandirea creativa

dezvolta imaginatia

dezvolta capacitatea de atentie si concentrare, atentia distributiva, capacitatea de memorare

dezvolta viteza de reactie – spontaneitatea si capacitatea de a lua decizii in situatii dificile

dezvolta capacitatea de comunicare si adaptare sociala

dezvolta libertatea de exprimare, discursul liber si argumentat

dezvolta capacitatea de lectura

dezvolta intelegerea mecanismului de citire expresiva si cu sens, a unui text

dezvolta libertatea de expresie corporala

contribuie la eliberarea copilului de inhibitii

reda copilului increderea in capacitatile proprii

introducere in cunoasterea comunicarii non-verbale

SPECIFICARE SPECIALA: ACESTE CURSURI POT FI ORGANIZATE SI IN CADRUL SCOLILOR SAU PENTRU COPIII ANGAJATILOR DIN CADRUL CORPORATIILOR 

LA CERERE – PENTRU COPIII SI ADOLESCENTII CARE AU ORE DUPA AMIAZA – SE POT CONSTITUI GRUPE DE LUCRU DIMINEATA. Trebuie sa ne solicitati acest lucru intr-un email si in momentul in care se va constitui o grupa de lucru care sa doresca sa participe la curs dimineata, veti fi anuntati care este ziua si orele stabilite pentru desfasurarea cursului.

In cazul noilor grupe de lucru formate, zilele si orele vor fi diferite si vor fi anuntate in timp util inaintea inceperii cursurilor.