Daliei 11 Timișoara +4 0723297456 companiadarte@gmail.com

Cursuri de nai online

Cursuri de nai online cu Madalin Luca

Madalin Luca practica un stil de predare personalizat potrivit nivelului de cunostinte muzicale si aptitudinilor fiecarei persoane. Avand experienta in predarea pentru copii, adolescenti si adulti, utilizeaza tehnici de lucru adaptate fiecarei varste.

Cui se adreseaza

Cursurile se adreseaza persoanelor de orice varsta, de la copii la adulti.

Persoanele pot fi din Romania sau din orice alta tara din lume. Limbile in care se poate comunica sunt: romana, engleza si italiana.

Cursul se adreseaza atat persoanelor care doresc sa invete sa cante la nai pentru propria placere, cat si copiilor, adolescentilor sau adultilor care doresc sa invete sa cante la nai la un nivel avansat.

Despre instrumentul muzical

Cursantul trebuie sa aiba propriul instrument muzical. Daca nu aveti deja un instrument  muzical, veti primi informatiile si explicatiile necesare de la profesor despre naiurile care exista pe piata, caracteristicile si preturile acestora. Puteti decide apoi ce nai sa cumparati, conform informatiilor primite.

Varsta minima

Naiul se invata incepand cu varsta de 10 ani, deoarece mai devreme poate fi riscant si copilul nu are putere sa sufle, pentru ca plamanii nu sunt suficient dezvoltati si naiul necesita un efort mai mare decat fluierul, de exemplu, la care se poate invata mai devreme. In cadrul scolilor de muzica , la instrumentele de suflat se incepe studiul din clasa a V – a. In cazuri exceptionale, cand dezvoltarea copilului permite, se poate incepe studiul naiului de la varsta de 9 ani.

Este bine ca persoana respectiva, mai ales in cazul copiilor sa aiba aparatul respirator sanatos. DAR, va recomand naiul si in cazul unor probleme de sanatate, cum ar fi astmul sau alte probleme respiratorii, pentru ca va poate ajuta. Este bine sa cereti si sfatul unui medic specialist in cazul unor probleme de sanatate, pentru a sti daca v-ar putea dauna in vreun fel cantatul la nai.

Teoria muzicala

Daca persoana care doreste sa invete sa cante la nai nu cunoaste deloc teorie muzicala – note, game, reguli muzicale etc.- isi va insusi aceste notiuni in cadrul orelor de nai, treptat, prin tehnici de lucru practice corelate cu tehnicile de interpretare la nai, adaptate creativ fiecarui cursant, in functie de disponibilitatea persoanei de a acorda timp pentru invatare.

Daca persoana doreste sa invete sa cante la nai la un nivel avansat, pentru a deveni solist instrumentist, are nevoie sa-si insuseasca si notiunile teoretice. Teoria muzicala va fi integrata in cadrul orelor de nai, conform nivelului de evolutie al fiecarui cursant in insusirea tehnicilor de interpretare muzicala la nai .

Durata minima a unui curs

Durata minima recomandata a cursului este de 6 luni.

Dupa 6 luni, persoana ar trebui sa stie: note, sa citeasca o partitura (mai greut, dar sa o descifreze, ca cititul in clasa I) , sa cunoasca regulile de baza : pozitia naiului, pozitia maxilarului, pozitia corpului, tehnica de respiratie, tehnica de cantat din punct de vedere al staccato-ului si sa cante vreo 2, 3, 4 piese muzicale nu foarte complexe (asta in functie de cat evolueaza fiecare, de interes, talent si studiu). Nu se poate garanta pentru toti, uniform, acelasi rezultat. Unele persoane pot evolua spectaculos, iar altele pot evolua mai lent. Evolutia depinde, de fiecare persoana in parte, de aptitudinile muzicale native si de timpul pe care il poate aloca studiului individual, conform recomandarilor profesorului.

Frecventa orelor

Minim o data pe saptamana, o sedinta de 60 de minute.

Se pot face mai multe sedinte pe saptamana, fiecare avand durata de 60 de minute, in functie de dorinta si scopul cursantului.

Ziua si orele de desfasurare se stabilesc de comun acord.

Tariful cursului

Puteti afla tariful cursului contactand profesorul telefonic sau prin email. Cursul se poate achita anticipat inaintea fiecarei sedinte sau anticipat lunar, prin virament bancar, PayPal sau Revolut. Informatiile necesare vor fi comunicate in momentul in care veti stabili inceperea cursului.

Necesar tehnic pentru o buna comunicare

Din punct de vedere tehnic, aveti nevoie de o conexiune buna la internet si de un laptop, smartphone, tableta sau desktop. Lectiile vor avea loc folosind Skype, Messenger sau Whatsapp. Uneori o pereche de casti este binevenita.

Informatii despre Madalin Luca puteti afla accesand urmatoarele pagini de internet

www.madalinluca.com

www.madalinluca.bandcamp.com

www.youtube.com/lucamadalin2000

INFORMATII SI INSCRIERI:             

Telefon: +40720762073

E-mail: madalin.luca@gmail.com