Daliei 11 Timișoara +4 0723297456 companiadarte@gmail.com

Proiecte artisticeProiecte culturale

Concert ethno-jazz cu Mădălin Luca & Radoie Panici

Concert ethno-jazz cu Mădălin Luca & Radoie Panici

Mădălin Luca – nai & electronice
Radoie Panici – chitară electrică & contrabas

MĂDĂLIN LUCA a participat la diferite festivaluri și concerte în România, Europa – Franța, Germania, Ungaria, Grecia, Danemarca, Italia, Serbia, Muntenegru ,Vietnam – Asia. Dintre festivalurile la care a participat concertând singur pe scenă sau împreună cu alți muzicieni în diferite formule muzicale, menționăm: numeroase festivaluri de folclor din România și Europa ; Festivalul Internațional Hue din Vietnam/ Asia – ca reprezentant al României ; Festivalul “H.C. Andersen” , “Vendsyssel Festival” – Danemarca ; Festivalul Internațional de Muzică Clasică “Timisoara Muzicala” ; Festivalul de Jazz Sibiu ; Timișoara – Mica Viena; Bega Bulevard; Made în TM etc. Mădălin Luca este licențiat în interpretare instrumentală jazz la Facultatea de Muzică a Universității de Vest Timișoara absolvind cursurile Facultății de jazz și pop “Richard Oschanitzky” a Universității Tibiscus Timișoara. Pentru Concertul de nai & electronic and experimental sounds a fost distins în anul 2009 cu Trofeul pentru compoziție & Premiul special pentru aranjament orchestral la Festivalul Internațional de Jazz / Sibiu iar în anul 2006 trupei ” Young Blood” din a cărei componența făcea parte i s-a acordat premiul I la Festivalul Internațional de Jazz / Sibiu. Din anul 2007 pană în prezent este naist la Ansamblul Profesionist “Banatul” din Timișoara.
Mădălin Luca este un căutător a noi modalități de exprimare muzicală, experimentând posibilitățile nedescoperite ale naiului, introducându-l într-un teritoriu muzical puțin explorat de către naiști : muzică electronică, experimentală, jazzul. Singur pe scenă sau cântând împreună cu alți artiști, muzicianul propune un univers sonor propriu, construind o lume muzicală complexă și completă folosind naiul acustic sau uneori naiul procesat electronic, mijloace de expresie ale muzicii electronice, experimentale, diverse efecte sonore, toate acestea în slujba creativității și explorării sensurilor profunde ale muzicii.

RADOIE PANICI a participat la festivaluri și spectacole în tară și străinătate cu diferite ansambluri folclorice dar și in proiecte de muzică pop, rock și jazz. A absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj, studiind contrabasul. Din 2001 este colaborator al Filarmonicii de Stat Arad și în perioada 2004-2005 contrabasist la Opera Natională Romană Timișoara. În perioada studenției este contrabasist în orchestra Ansamblului “Mărtisorul” sub conducerea lui Dumitru Fărcas precum și colaborator al mai multor ansambluri folclorice din Cluj printre care și Orchestra Profesionistă “Cununa Transilvană” sub bagheta lui Ovidiu Bartes. În perioada 2007-2008 este chitarist și basist în orchestrele vapoarelor de croazieră ale companiilor Holland America și Princess Cruises. În perioada 2013-2017 se stabilește temporar la Vancouver, Canada și participă ca basist și chitarist în diferite proiecte muzicale inspecial de etno-jazz, alături de muzicieni din Balcani și Orient. Din anul 2017 pană în prezent este contrabasist la Ansamblul Profesionist “Banatul” din Timișoara.

CAND: 22 octombrie, ora 20:00
UNDE: la Compania D’arte – str.Pestalozzi nr.22 (in incinta fostei fabrici de baterii)
SUPORT ARTIST: 20 RON
DATE CONTACT: tel.0720762073
Email. companiadarte@gmail.com
Website: www.companiadearte.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre noi

Viziunea Companiei D’arte

Compania D’arte susține respectarea dreptului fundamental al fiecărui om – artist, om de cultură sau cetățean român – dreptul la cultură, dreptul de a-și afirma liber propriile valori culturale în societatea românească.

POSTĂRI RECENTE

ÎNTÂLNIRE CU ÎNGERUL

OMUL CU O SINGURA ARIPA

Magia Copacului Departarilor

VAMA FANTOMA